NIEUWS    
 
VERSLAG MULO WEEKEND 2017 2 EN 3 JUNI
Uitgegeven: 08-06-2017

Voor de 7e keer inmiddels werd het MULO WEEKEND gehouden op Vrijdag 2 Juni en Zaterdag 3 Juni. Ook deze keer stonden er tenten opgesteld bij MULO en vonden alle deelnemers bij aankomst snel een slaapplek. Helaas was er deze keer ruimte genoeg in de tent aangezien er voor het eerst minder deelnemers waren tegenover andere jaren. Hierdoor liet de organisatie zich niet uit het veld slaan; terugkijkend op deze twee dagen mag wederom gesproken worden van een geslaagd weekend met een leuke en gezellige groep kinderen en begeleiders!

Op Vrijdag stond een speurtocht op het programma, evenals een voetbalquiz in de kantine. De vier deelnemende landen ( Nederland, Zweden, België en Italië ) gingen direct fanatiek van start en lieten zich van hun beste kant zien om op de eerste dag al een goede voorsprong te forceren.

Rond middernacht werd de groep onverwacht geconfronteerd met een niet – geplande activiteit: de sproeiers voorzagen in korte tijd alle velden van het nodige vocht. Helaas niet alleen de velden maar ook een aantal slaapplekken en kleren van kinderen en begeleiding. Gelukkig is daar dan de samenwerking en het snelle handelen van begeleiding en MULO – mensen in de buurt van het sportpark, waardoor de overlast tot een minimum werd beperkt. Iedereen kon zich opmaken voor een korte nacht, zo was de verwachting. Tussendoor werden ook nog 3 begeleiders in het zonnetje gezet voor hun 5e deelname aan dit weekend: Rachid, Dennis en Rick kregen een leuk bedankje als waardering voor hun vrijwillige inzet.

De nacht was inderdaad kort, maar in verhouding tot andere jaren relatief lang gelukkig. Blijkbaar had de wandeltocht en het stevige nadenken zijn tol geëist. In de ochtend werd een heus mini – EK afgewerkt door de deelnemende landen. Niet alleen vanwege 4 teams was het een mini – EK maar ook 5 tegen 5  op een klein veld droeg bij aan de kleinschaligheid van dit toernooi. In de middag stond een voetbal – spellenmiddag op de planning, het hoofdveld was al in gereedheid gebracht om gebruikt te worden. Helaas gaven de weergoden er de brui aan en gooiden roet in het eten: regen, onweer, alles wat niet bruikbaar was voor een buitenactiviteit werd uit de kast gehaald. Derhalve werd onder de overkapping het alternatieve programma afgewerkt; “Wie ben ik?” Bij dit leuke spel bleek als snel dat de teams termen als samenwerking, nadenken, slimmigheid, niet alle onder de knie hadden.

Langzamerhand werden hierna de koffers definitief gepakt, ging iedereen het stof van zich afspoelen en werd de balans opgemaakt van 2 dagen sport en spel. Dit resulteerde in de volgende eindstand; 1e plaats: Zweden, 2e plaats: België, 3e plaats: Italië en net buiten het podium: Nederland. De winnaars togen moe maar voldaan met een heuse leren voetbal, iedereen kreeg een mooie groepsfoto mee naar huis.

De organisatie dankt iedereen die bijgedragen heeft aan deze editie van het MULO WEEKEND, met name alle kinderen, Jean Pierre v.d. Laar, de begeleiders en de dames van de kantine.

Frank Raaijmakers (organisatie E kamp)Geplaatst door: Jean-Pierre Van de Laar

 
         
    Hoofdsponsors    
 
 
         
MULO.NL | SITEMAP
WEBSITE BY WEBWALKERZ © 2017