• Medisch

 • Samenwerking MULO en JVDI

  Voor meer informatie kijk op www.jvdi.nl 

  In januari 2017 is Mulo een samenwerking aangegaan met Fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh l De Fysioclub, in het kader van Clubsupport.

  Clubsupport richt zich op educatie, preventie, blessure begeleiding en -behandeling en heeft als doel de sportmedische begeleiding bij Mulo te optimaliseren. Hiervoor is een inloopspreekuur in het leven geroepen. De leden van Mulo kunnen hier kosteloos, snel en vakkundig beoordeeld worden zonder een afspraak te hoeven maken. Zodoende kan een individueel advies of begeleiding plaatsvinden om fysieke klachten te verhelpen. 

  Naast de reguliere (sport) fysiotherapie en revalidatie kan men ook gebruik maken van het netwerk van behandelaars, ziekenhuizen en behandelcentra. Verder zal JVDI l De Fysioclub zich bij Mulo inzetten op preventief gebied, zoals het geven van bijvoorbeeld een workshop over blessurepreventie.

  Mulo en JVDI l De Fysioclub is verheugd met deze samenwerking en hopen dat hiermee blessures in een vroeg stadium ontdekt en aangepakt kunnen worden.

  De tijden van het inloopspreekuur op de praktijklocaties zijn:

  Helmond:

  Maandag       17.05-17.55 uur

  sportpark De Braak in stadion HS ingang via de Bakelsedijk

  Deurne:

  Dinsdag        20.00-20.50 uur

  Fabriekstraat 24 (Gezondheidsplein Deurne)

  Mierlo:

  Dinsdag        18.45-19.35 uur

  Graspieper 4

  Gemert:

  Maandag       19.10-20.00 uur

  Vicaris van der Asdonckstraat 55 (Fitland)

  Voor meer informatie kijk op www.jvdi.nl of bel 085-7821616.

 • Fysio op de club

  Binnen de medische begeleiding van Mulo zijn er sinds 2018 veranderingen. Er is een samenwerking ontstaan met JVDI | De Fysioclub. Deze samenwerking wordt Clubsupport genoemd. Daarnaast is op donderavond Remco van der Heijden aanwezig. Remco, tevens fysiotherapeut bij Helmond Sport, en zit in het laatste jaar van zijn master.

  Mocht u of uw kind kleine fysieke klachten hebben dan kan er op donderdagavond gebruik worden gemaakt van het gratis verzorgingsmoment op de vereniging. Dit is voor de jeugd en lagere elftallen tussen 19:30 en 20.00 bij Remco. U kunt zich melden bij kleedlokaal 10. Op donderdag tussen 18.45 en 19.30 zal Remco zijn werkzaamheden uitvoeren voor de selectie.

  Naast de verzorging is er de mogelijkheid voor alle leden van Mulo en SV De Braak om op maandag tussen 17.05u en 17.55u gebruik te maken van het gratis inloopspreekuur op de praktijk. Hierbij wordt een korte screening uitgevoerd door een fysiotherapeut naar aanleiding van de klachten. Uiteindelijk wordt een vrijblijvend deskundig advies gegeven hoe om te gaan met de klachten. Het inloopspreekuur vindt plaats op de praktijk van JVDI l De Fysioclub, in stadion De Braak via de ingang van de Bakelsedijk. Bij goedkeuring van de sporter zal er terugkoppeling plaatsvinden met de trainer zodat voor iedereen duidelijk is wat het advies is en hoe het herstel er uit moet gaat zien.

  Mocht directe behandeling noodzakelijk zijn via doorverwijzing van huisarts of specialist dan kunt u direct contact leggen met JVDI l De Fysioclub via www.jvdi.nl of bellen met 085-7821616. 

  De medische begeleiding zal zich inzetten om blessures te voorkomen of in een vroeg stadium te ontdekken. Op deze manier kunnen ze adequaat aangepakt worden zodat de leden van Mulo verantwoordt kunnen blijven sporten. Mochten er vragen zijn ten aanzien van Clubsupport dan kunt u contact opnemen met Pim Nellen van JVDI l De Fysioclub via 085-7821616. Zijn er vragen ten aanzien van medische zaken binnen de vereniging dan kunt u contact opnemen met Pierre Hendrikx.