• SJO Helmondia-MULO wordt SV De Braak

  Op vrijdag 22 maart jl. is tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond de nieuwe naam van voetbalvereniging SJO Helmondia-Mulo onthuld: vanaf seizoen 2019-2020 gaat het samenwerkingsverband van de voormalige jeugdafdelingen van Helmondia en Mulo verder onder de naam SV De Braak. Ook Voetbal-extra (de G-afdeling) gaat deel uitmaken van deze vereniging.

  In de zomer van 2018 zijn beide jeugdafdelingen van de Helmondse voetbalverenigingen Helmondia en Mulo samengevoegd onder de naam SJO (Samenwerkende Jeugd Organisatie) Helmondia-Mulo. Met het veranderen van de naam nu, zet de vereniging een volgende stap. SV staat voor Sport Vereniging en De Braak slaat terug op het alom bekende sportpark waar beide verenigingen al sinds jaar en dag zijn gevestigd.

  De naamswijziging komt op het moment dat de grootscheepse renovatie van het sportpark aanstaande is. Met onder andere een nieuw multifunctioneel stadion voor Helmond Sport, de komst van het Dr. Knippenberg College en de Praktijkschool (beide onderdeel van de OMO Scholengemeenschap) en een zwembad ontstaat er een hypermoderne sport- en beweegcampus op het terrein van De Braak.

  De seniorenafdelingen van Helmondia en Mulo gaan in seizoen 2019-2020 nog niet samen. De beide besturen hebben wel nadrukkelijk de wens uitgesproken om het daaropvolgende seizoen ook samen te smelten, zodat er uiteindelijk één grote amateurvoetbalvereniging voor senioren, junioren en G-spelers onder de naam SV De Braak op sportcampus De Braak actief zal zijn.

  SV De Braak zal het nieuwe seizoen in augustus 2019 naar verwachting starten met 40 tot 45 jeugdteams en circa 550 jeugdspelers die allen in de nieuwe tenues van de club gaan spelen (zie foto). De clubkleuren van de nieuwe vereniging worden blauw en rood refererend aan het blauw van Mulo en het Rood van Helmondia. Aan een nieuw logo wordt nog gewerkt.

  Meer informatie is beschikbaar via websites van Helmondia en Mulo. www.helmondia.nl en www.mulo.nl. Op termijn komt informatie beschikbaar via de website van SV De Braak: www.svdebraak.nl.