• Mooie waardering voor G voetbal MULO

  Op 7-6-2019 was Mulo uitgenodigd voor het G-voetbal congres te Zeist bij de KNVB. Dat Mulo was uitgenodigd was al een mooie waardering voor ons als vereniging omdat hier alleen de sterke verenigingen voor uit worden genodigd die het G- voetbal vertegenwoordigen. Om dit in cijfers uit te drukken zijn er in geheel Nederland 305 verenigingen die voor deze doelgroep het voetbal uitdragen en we waren met 30! verenigingen vertegenwoordigd in Zeist, dus eigenlijk al een prestatie om hier bij aanwezig te kunnen en mogen zijn.

  Tijdens deze avond (waar ik samen met Hans vd Reek was) is er gekeken hoe we het G-voetbal aantrekkelijker en toegankelijk kunnen maken voor andere verenigingen. Dit werd op een interactieve manier gepresenteerd door de gehele groep te mixen en door met elkaar in gesprek te gaan om zo bij elkaar in de keuken van de vereniging te kunnen kijken. Na dit leuke en zeer leerzame  gedeelte waarin we op een andere manier met elkaar in gesprek zijn geweest was er nog de mogelijkheid om te stemmen voor een passende naam voor de G-competitie ipv G-voetbal. Na de telling bleek echter dat de meeste hadden gestemd op de huidige benaming van de competitie namelijk G-voetbal. Deze benaming van de competitie zal dus niet veranderen en blijft gehandhaafd.

  Na het interactieve gedeelte was het tijd voor de bekendmaking van de winnaars van de KNVB waarderingsprijs. Deze prijs wordt aan 1 verenigingen per regio uitgereikt dus de kans dat je hem kan winnen is dus eigenlijk niet zo groot. Nadat de ander regio’s de winnaar bekend hadden gemaakt was regio zuid 2  aan de beurt. Hierbij werd Mulo als winnaar gekozen door de jury voor onze regio. De motivatie om Mulo deze prijs te geven waren: samenwerking met speciaal onderwijs, diverse stichtingen zoals MEE en ORO, samenwerking met Helmond Sport en het aanbieden van voetbal voor jeugd en senioren. Na deze lovende woorden werd de uitreiking gedaan door Gaby Spiert (medewerker KNVB en contactpersoon in onze regio) en Marcel Geestman (oud bondscoach van het G-voetbal). Met enige trots stond ik daar om deze prijs in ontvangst te nemen samen met Hans omdat we het toch hadden geflikt om uit 305 verenigingen gekozen te worden om 1 van de 6 waarderingsprijzen in ontvangst te mogen nemen!

  Ook wil ik nog wel kwijt dat ik dit natuurlijk niet alleen doe maar samen met een hecht team vrijwilligers dat al vele jaren bij elkaar is en wekelijks op en langs de velden is te zien. Deze waarderingsprijs is voor ons als Mulo een mooie opsteker om dit voor deze doelgroep te mogen doen en als het aan mij ligt hopelijk nog vele jaren zullen blijven doen. Leiders trainers van de Voetbal Extra deze prijs is voor jullie voor jullie inzet en betrokkenheid bij Voetbal Extra.

  Dus iedereen die betrokken is bij Voetbal Extra (bestuur, jeugd bestuur, leiders, trainers) bedankt voor de inzet en betrokkenheid. Natuurlijk ook nog een speciaal dankwoord naar onze sponsoren die het mogelijk maken dat we er allemaal goed gekleed op staan tijdens de wedstrijden.

  Chris Gruyters coördinator Voetbal Extra